21 martie, 2012

Supica de conopida ( 7 luni +)

Noi suntem fani declarari conopida asa ca am hotarat sa fac o ciorbita de conopida  ...Din legumele fierte pt ciorbita celor mari  i am pregatit Buburuzei o supica crema  delicioasa .
Am papat intreaga familie la masa  si a fost tare buna !


Ingrediente :

3-4 buchetele conopida,
1/2 morcov
1/2 albitura (ce aveti prin casa  patrunjel,pastarnac)
1 ceapa mica mica intreaga  dupa fierbere se arunca
o felie ardei
1/2 cartof.

Legumele se fierb la foc mic 15-20 min . se paseaza cu bledarul .Treptat se adauga zeama unde au fiert pt obtinerea consistentei dorite .Noi am adaugat si 2 l-te de iaurt .

* pt bebelusi mai mari  se poate adauga si galbenus de ou , sau galuste de gris si binenteles carnita

cONOPIDA

19 martie, 2012

Piure de spanac (6 luni +)



Ingrediente:

1 mana buna de spanac

1 cartof mediu

50g iaurt de casa

Opţional zeama de lămîie, gălbenuş de ou, cărniţa fiarta

Se pune cartoful ca fiert in coarja pt a-şi pastra vitaminele. Spanacul se spala bine bine si se scufunda pt 1 min in apa clocotita. Se curata cartoful de coarja si se mixează împreună cu spanacul si iaurtul.

* noia am adăuga putin suc de lămîie

* pt bebeluşi măricei se adaugă si un gălbenuş de ou.

Sophia adora spanacul a papat tot pana la ultima linguriţa.

Pofta buna prichindei!



*Spanacul 
 Principalii constituenti ai spanacului sunt: saruri minerale din belsug (A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic), clorofila, aminoacizi (arginina, lizina), lipide, protide, glucide, mucilagii. Nu contine fier in proportie mai mare decat in alte vegetale, insa, fierul se combina cu alte substante de prima importanta: acid folic, multa vitamina B12, care, duc la cresterea numarului de globule rosii in sange. Clorofila, in combinatie cu fierul, regenereaza sangele si ii creste continutul de hemoblobina.


Supica bogata in fier 6luni +

Ingrediente:

1 cartof mediu

1/2 sfecla rosie 

1 morcov

 1/4 ceapa (doar pt gust ,se scoate afara dupa fierbere)

1 ficat de curcan fier separat

Cum se prepară:

Se fierb legumele tăiate cubuleţe la abur, sau la foc mic în oală cu capac. Se mixează legumele impreuna cu ficatelul fiert in prealabil foarte bine Se adăugă zeamă de unde sau fiert legumele pt obţinerea consistenţei dorite.

* Am adăuga şi un strop de ulei de măsline presat la rece şi 3 frunzuliţe pătrunjel verde pt vitamina C.



Poftă bună prichindei!