26 februarie, 2012

Lapte de quinoa

Despre calităţile cerealei quinoa am scris aici.

INGREDIENTE

    1/2 ceaşcă quinoa
    1 praf de sare
    Apa plata

1. Aşezaţi quinoa nefierte într-o strecurătoare fină şi spălaţi-o. De ce? Seminţe de quinoa au un strat de amar numita saponina.).

2. Pune quinoa spălat într-un recipient de sticlă cu un capac. Acoperiţi seminţele cu apa, şi lăsaţi-le peste noapte în frigider

3. În dimineaţa următoare se spala din nou quinoa

4. Pune quinoa într-o oală cu 2 căni de apă (nu-l înmuiate în apă), şi un vîrf de cuţit de sare. Fierbe, acoperit.

5. Fierbeţi la foc mic pînă cînd toată apa este absorbită, aproximativ 20 de minute.

6. Aşezaţi quinoa fierte într-un blender cu 2 căni de apă aprox.

7. Amestecaţi pe mare pentru 1 min, apoi se adaugă apă pînă cînd laptele ajunge la consistenţa dorită. Puteţi adăuga orice îndulcitor sau aroma doriţi.

8. Se strecoară laptele quinoa printr-un tifon fin într-un castron.

9. Se toarnă laptele quinoa într-un sticla curata şi se păstrează la frigider

10 Reţineţi că laptele ar putea să se separe un pic. Acest lucru este bine, agitaţi-l înainte de consum

11Lapte va ţine aproximativ o săptămînă, dacă nu se congela.

Un comentariu:

  1. va recomand sa consumati quinoa in primul rand din punct de vedere al proprietatilor pe care acestea le detine iar in al doilea rand pentru faptul ca modul de preparare este f usor (asemeni orezului), eu mi-am cumparat la cantitatea de 500g de aici: http://ameplant.ro/produs.php?id=1680&denumire=Quinoa_ecologica_BIO_500g Recomand!

    RăspundețiȘtergere