Ingrediente:
1 mana buna de spanac
1 cartof mediu
50g iaurt de casa
Opţional zeama de lămîie, gălbenuş de ou, cărniţa fiarta
Se pune cartoful ca fiert in coarja pt a-şi pastra vitaminele. Spanacul se spala bine bine si se scufunda pt 1 min in apa clocotita. Se curata cartoful de coarja si se mixează împreună cu spanacul si iaurtul.
* noia am adăuga putin suc de lămîie
* pt bebeluşi măricei se adaugă si un gălbenuş de ou.
Sophia adora spanacul a papat tot pana la ultima linguriţa.
Pofta buna prichindei!
*Spanacul
Principalii constituenti ai spanacului sunt: saruri minerale din
belsug (A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic), clorofila, aminoacizi
(arginina, lizina), lipide, protide, glucide, mucilagii. Nu contine fier
in proportie mai mare decat in alte vegetale, insa, fierul se combina
cu alte substante de prima importanta: acid folic, multa vitamina B12,
care, duc la cresterea numarului de globule rosii in sange. Clorofila,
in combinatie cu fierul, regenereaza sangele si ii creste continutul de
hemoblobina.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu