19 martie, 2012

Piure de spanac (6 luni +)



Ingrediente:

1 mana buna de spanac

1 cartof mediu

50g iaurt de casa

Opţional zeama de lămîie, gălbenuş de ou, cărniţa fiarta

Se pune cartoful ca fiert in coarja pt a-şi pastra vitaminele. Spanacul se spala bine bine si se scufunda pt 1 min in apa clocotita. Se curata cartoful de coarja si se mixează împreună cu spanacul si iaurtul.

* noia am adăuga putin suc de lămîie

* pt bebeluşi măricei se adaugă si un gălbenuş de ou.

Sophia adora spanacul a papat tot pana la ultima linguriţa.

Pofta buna prichindei!



*Spanacul 
 Principalii constituenti ai spanacului sunt: saruri minerale din belsug (A, B1, B2, B12, PP, C, acid folic), clorofila, aminoacizi (arginina, lizina), lipide, protide, glucide, mucilagii. Nu contine fier in proportie mai mare decat in alte vegetale, insa, fierul se combina cu alte substante de prima importanta: acid folic, multa vitamina B12, care, duc la cresterea numarului de globule rosii in sange. Clorofila, in combinatie cu fierul, regenereaza sangele si ii creste continutul de hemoblobina.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu