16 martie, 2012

Meniu săptămana 12.03-18.03(6 luni )

Săptămîna aceasta a fost cam grea pt noi, aşa că nu am prea papat mancarica solidă pt că ne - au durut gingiile. A fost greu ne-am luptat cu febra 39.5 şi dinţişorii tot n-au venit.

Sophia nu prea a avut chef mîncare, doar cîte două trei guri... nici n-am avut dispoziţia necesară să mai scriu aici meniul zilnic.

Gustarea de la ora 11 a fost ca de obicei cu fructe şi cereale: măr, pară, prune, suc de portocale şi noutatea săptămînii a fost mango pe care l-a acceptat foarte bine (eu una nu aş putea mînca mango crud, mi se pare prea foarte aromat).



Prînzul combinaţii de legume: cartof, dovlecel, morcov, păstîrnac, spanac (Piure de spanac), pătrunjel.

Şi în rest lăptic.

MANGO

Sfatul nutriţionistului
Mango este un fruct care trebuie inclus în dieta noastră. Îl putem consuma crud, sub formă de suc proaspăt sau poate fi amestecat cu suc de mere sau de struguri. Datorită conţinutului bogat în vitaminele B1, B2, B3, B6, C, dar şi în acid folic şi retinol, mango combate bolile cardiovasculare şi pe cele ale ochiului. (Prof. Dr Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului Naţional de Cercetări Alimentare)

Valori nutritive 1/2 ceaşcă de mango
● Calorii: 54 Grăsimi: 0 g
● Colesterol: 0 mg
● Glucide: 14 g
● Proteine: 1 g
● Fibre alimentare: 2 g
● Sodiu: 2 mg
● Vitamina A: 631 UI
● Niacina: 1 mg
● Riboflavina: 1 mg
● Thiamina: 1 mg
● Vitamina B6: 1 mg
● Vitamina C: 23 mg
● Calciu: 8 mg
● Magneziu: 7 mg

http://cookyeaters.blogspot.com